آخرین قیمت و معرفی تابلو فرش و هر آنچه که درباره آن باید بدانید !در این مقاله سعی کرده ایم که آنچه که لازم است شما درباره تابلو فرش دستباف و ماشینی بدانید را جمع آوری کنیم و در معرض دید شما قرار دهیم تا بتوانید آن را مطالعه کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید . فرش ایرانی همیشه بر سر زبان ها بوده است و به همین دلیل تبدیل به نعمتی برای ایرانیان شده تا بتوانند با استفاده از صنعت آن کسب و کاری راه بیندازند و تجارت داشته باشند . این تجارت شامل رفع نیاز داخلی و صادرات به کشور های دیگر نیز می شود .
تابلو فرش همانطور که گفتیم نوعی از از انواع فرش است که مهم ترین شاخصه آن جنبه تزیینی یا جنبه ظاهری و زیبایی آن است . این فرش ها را اغلب در ابعاد کوچک می بافند . مثلا ابعادی مثل 100*50 ، 100*70 و 70*50 که ابعاد تعریف شده برای بافت این محصولات هستند . تابلو فرش ، فرشی در ابعاد کوچک است که طرح و موضوع خاصی را دنبال می کند و دور آن را با استفاده از انواع قاب ها ، محصور می کنند . طرح خاصی که گفته شد بسیار متفاوت با طرح فرش های معمولی است . طرح هایی که برای بافت و استفاده در این محصولات به کار گرفته می شود موضوع خاصی را دنبال می کنند و عبارتند از : مناطر طبیعی ، اشخاص ، چهره ، نقاشی های معروف ، گل و ترکیبی . تابلو فرش می تواند دستباف باشد یا ماشینی . برای بافت تابلو فرش های دستباف از الیاف طبیعی مثل پشم ، ابریشم ، کرک ، پنبه و غیره استفاده می شود . فرآیند بافت این محصولات به گونه ای است که هنرمندان قالیباف با استفاده از دار قالی ، نقشه و نخ شروع به بافتن می کنند تا طرح نقشه به صورت یک تابلو فرش دستباف دربیاید . این کار ممکن است ماه ها طول بکشد تا محصول نهایی به ثمر بنشینید و آماده استفاده شود . تابلو فرش ماشینی نیز با استفاده از الیاف مصنوعی بافته می شود ، همچون الیاف آکریلیک ، پلی استر ، بی سی اف و غیره . برای بافت این تابلو فرش ها ، از دستگاه های مخصوص استفاده می شود . بهتر است در ادامه این مطلب به سراغ تاریخچه تابلو فرش دستباف و ماشینی برویم که می تواند برای شما جالب باشد . امیدواریم که تا اینجا از مطلب ما راضی بوده باشید . تاریخچه تابلو فرشاز آنجا که هنر قالیبافی متعلق به ایرانی ها بود از این رو می توان هر گونه ابداع و نوآوری را در این محصولات به ایران نسبت داد . تا قبل از اینکه تابلو فرش ها اختراع و یا ابداع شوند ، در خانه های معمولی فرش ها را زیر پایشان می کردند و عملا نهایت زیبایی این فرش ها بر روی زمین قرار می گرفت . اما اگر به مکان های ثروتمند تری مثل کاخ های پادشاهی سر بزنیم می بینیم که علاوه بر اینکه فرش ها روی زمین پهن شده اند ، گاهی از دیوار ها هم آویز شده اند . شاید این ها اولین جرقه ها برای بافت تابلو فرش تبریز بود . بالاخره در حدود هشتاد سال پیش در شهری به نام سردرود که در آذربایجان شرقی ( تبریز ) واقع شده است ، اولین تابلو فرش جهان به ثمر نشست . همانطور که شاید از ما بهتر می دانید ، آذربایجان شرقی و تبریز در فرش دستباف بسیار معروف هستند . این موضوع زمینه بسیار مناسبی را برای تولید و نوآوری تابلو فرش به وجود آورده است . تابلو فرش های دستباف با تعداد رنگ های بسیار بالا و ظرافت ویژه در شهر های سردرود و تبریز بافته می شود . البته در دیگر شهر های ایران هم تابلو فرش دستباف با کیفیت و ظرافت بسیار بالا بافته می شوند هم چون اراک ، کاشان ، قم ، اصفهان ، مشهد و غیره . اما خاستگاه تابلو فرش ها را به شهر سردرود نسبت می دهند . وجود تابلو فرش در شهر سردرود به این شهر برکت بخشیده است . چرا که مردم این شهر به نسبت با فعالیت در این کار به زندگی خود رونق بخشیده اند و به طور کل می توان گفت بیش از هشتاد درصد مردم سردرود به طور مستقیم و غیر مستقیم در زمینه تابلو فرش فعالیت می کنند و زندگی خود را می گذرانند . ویژگی های تابلو فرش دستباف سردرود و تبریز طرح های خاص ، ظرافت بسیار بالا ، طیفی رنگی نامحدود و زیبایی چشم نواز می باشد که باعث محبوبیت آن در ایران و سایر کشور ها شده است.
تاریخچه تابلو فرش ماشینیهمانطور که قبلا اشاره کردیم تابلو فرش های ایرانی به دو دسته دستباف و ماشینی تقسیم می شوند و دارای تنوع گوناگونی هستند . در بندهای قبلی درباره تابلو فرش دستباف و تاریخچه آن مطالبی را خدمت شما عرض کردیم ، اما اکنون نوبت معرفی نوع دیگر از تابلو فرش ها ، به نام ماشینی است . در دهه 1350 در جایی که اولین فرش های ماشینی در کاشان تولید می شد شاید کسی فکرش را نمی کرد که کاشان روزی به پایخت فرش ماشینی جهان تبدیل شود . اولین فرش های ماشینی بعد از چند سال مورد استقبال مردم قرار گرفت و رفته رفته محبوبیت فرش های ماشینی در بین مردم بیشتر شد . این امر باعث تشویق تولید کننده ها شد ، تا جایی که بزرگترین شهرک های صنعتی ایران در کاشان و آران و بیدگل فقط مخصوص تولید فرش ماشینی احداث شدند . تولید محصولات فرش ماشینی روز به روز گسترش می یافت . تا اینکه در سال 1378 ابداع اولین تابلو فرش ماشینی جهان رقم خورد . در این سال کارخانه فرش سادات کاشان ، اولین تابلو فرش های ماشینی جهان را با تراکم پایین روانه بازار کردند . شاید در ابتدا این تابلو فرش ها زیاد مشتری نداشت و قابل رقابت با فرش های دستباف نبود ، اما به مرور زمان طرح ها بهتر شدند . در سال 1388 که اولین فرش های 700 شانه جهان در کاشان توسط کارخانه فرش کاشان تولید شد ، باعث شد تابلو فرش ها نیز متحول شوند . به این ترتیب تابلو فرش های دستباف گونه تولید شدند و از ظرافت بسیار بالایی برخوردار بودند . تراکمشان 2550 بود و ریز بافتی بسیار ویژه ای داشتند . شاید خیلی به تابلو فرش های دستباف نزدیک شده بودند اما هنوز جا برای پیشرفت بسیار بود . تابلو فرش ماشینی 1000 شانه بعد از 4 سال به بازار وارد شد . این تابلو فرش ها تراکم بیشتری از 700 شانه ها داشتند و بنا براین به دستباف نزدیک تر شدند . تابلو فرش 1200 شانه ماشینی نیز ، مرحله بعدی تولید تابلو فرش ها بود . ظریف ترین تابلو فرش های ماشینی در سال 1394 باز هم در کاشان تولید شدند ، که کاملا قابل رقابت با انواع دستباف بود . طرح های زیبا ، رنگبندی مناسب و ظرافت بسیار بالا باعث محبوبیت این محصولات شد . اما در سال 1397 اولین تابلو فرش 1500 شانه جهان تولید شد تا شاهکار هنر ایرانی را در خود جای دهد . این تابلو فرش ها نهایت ظرافت ممکن را داشتند و از آن جا که طرح های دستباف گونه در ان به کار گرفته می شود ، کاملا در رقابت تنگاتنگ با انواع دستباف می باشد . تولید کنندگان این محصولات به شوخی بیان کرده اند که قرار است تابلو فرش 1500 شانه بازار تابلو فرش دستباف را کساد کند . به هرحال تابلو فرش ماشینی هم نوعی از انواع تابلو فرش ، در کنار نوع دستباف آن است و تلاش بر این است که بهترین محصول به دست مشتری برسد . تابلو فرش های ماشینی به شیوه های مختلفی تولید می شوند که در ادامه قصد داریم آن های را معرفی کنیم .
انواع تابلو فرش ماشینی در شیوه تولید
شیوه تولید تابلو فرش های ماشینی کاشان به سه دسته تقسیم می شود : بافت ، چاپ سابلیمیشن و کلاریس . هرکدام از موارد نامبرده شیوه های خاصی از تولید را برای تابلو فرش ها در نظر گرفته اند . اما فرآیند نوع بافت چگونه است ؟ نوع بافت به همان ترتیبی صورت می گیرد که فرش های ماشینی تولید می شوند . در واقع دستگاه بافت همان دستگاهی است که به ما فرش های ماشینی را تحویل می دهد . کیفیت این ارقام بسیار بالا است و رنگ رفتگی ندارد و عمر و دوام آن بالا می باشد . اما فرآیند چاپ سابلیمیشن : در این شیوه تولید ، ابتدا تابلو فرش های با طرح و رنگ خام تولید می شوند تا برای چاپ طرح آماده شوند . سپس با استفاده از دستگاه های چاپ که فرآیندشان همانند فرآیند چاپ کاغذ است ، طرح نهایی روی تابلو فرش ماشینی چاپی ، چاپ می شود . و در نهایت فرآیند تولید و چاپ کلاریس : نوع دیگری از تولید وجود دارد که کمی شبیه به فرآیند چاپ سابلیمیشن می باشد . در این فرآیند ابتدا تابلو فرش های خام و بدون رنگ تولید می شوند . سپس دستگاه کلاریس ، با عملیاتی رنگ ها را به عمق فرش تزریق می کند تا در این صورت طرحی که قرار است تولید شود ، شکل بگیرد . کیفیت این طرح از چاپی بسیار بیشتر است و طیف رنگی نا محدود دارد . اگر می خواهید تفاوتشان را ببیند و تشخیص دهید کدام کلاریس است و کدام سابلیمیشن ، بهتر است روی آن دست بکشید . اگر دست روی سابلیمیشن ها بکشید زمینه سفید آن ها دیده می شود که در کلاریس اینگونه نیست . اکنون جدید ترین تابلو فرش ماشینی ، کلاریس می باشد که با طیف رنگی نا محدود نسبت به بافت و کیفیت بالا قابل رقابت با انواع دستباف در زیبایی است . در ادامه می خواهیم آخرین قیمت تابلو فرش ها را برایتان بگوییم تا بتوانید از آن مطلع شوید . آخرین قیمت تابلو فرش ماشینی کاشان – خرداد 98
تابلو فرش ها هم همانند بقیه فرش ها عوامل مختلفی در قیمتشان تاثیر می گذارد . از عواملی که در قیمت تاببلو فرش ها تاثیر می گذارند عبارتند از : الیاف بافت ، کیفیت بافت ، دستگاه بافنده ، شیوه بافت ، ابعاد بافت و غیره . الیاف بافت تابلو فرش ها همانند فرش های ماشینی است ، الیاف آکریلیک بهترین الیافی هستند که می توانند در تولید این محصولات مورد استفاده قرار بگیرند و بنا بر این قیمت بالاتری نسبت به الیاف پلی استر و بی سی اف دارند . قطعا ابعاد بزرگ تر نخ و الیاف بیشتری می طلبد ، پس ابعاد هر چه بیشتر باشد ، قیمت تابلو فرش ماشینی نیز بیشتر خواهد شد . شیوه تولید ، ارزان ترین آن ها چاپ سابلیمشن است سپس بافت و کلاریس قرار می گیرند .
تابلو فرش ماشینی 70*50 : قیمت بدون قاب 200 هزار تومان با قاب ( بسته به نوع قاب ) از 240 هزار تومان تابلو فرش ماشینی 100*50 : قیمت بدون قاب 250 هزار تومان قیمت با قاب از 290 هزار تومان تابلو فرش ماشینی 100*70 : قیمت بدون قاب 300 هزار تومان قیمت با قاب از 350 هزار تومان
|
|
Copyright © 2017 Farsherooz | All rights reserved Design by AlphaGroup |
کارخانه فرش روز کاشان ، یک از کارخانه هایی است که سعی دارد با عرضه محصولات و تولیدات خود به صورت مستقیم در اختیار مشتریان عزیز ، قیمت واقعی را به این عزیزان ارائه دهد تا هم قیمت مناسب و هم کیفیت مناسب و عالی در اختیار داشته باشند . الیاف مورد استفاده در فرش های ماشینی کارخانه همگی از بهترین الیاف موجود در بازار هستند ، از جمله فرش ماشینی آکریلیک ، فرش ماشینی ترک ، فرش ماشینی پنبه و فرش ماشینی پلی استر.