فرش باستانی پازیریکاز کهنترین فرش های جهان فرش باستانی پازتریک است که در دهه 20 شمسی در دره پازیریک کشور روسیه کشف شد. این قالی در دامنه های رشته کوه های التای روسیه توسط باستان شناس روس سرگی رودنکو ثبت شد. به همراه قالی پازیریک چند شئی باستانی مانند مومیایی دوید ، گلدان چوبی و آثاری دیگر در گوری یخ زده یکی از قلمروهای فرمانروایان سکایی کشف شد. نقش های به کار رفته در این قالی شامل آهو های در حال چرا کردن ، جانوران افسانه ای با بدن شیر و سرعقاب و همچنین سوارکاران می باشد و در حاشیه آن طرح گل وجود دارد. گوزن های به کار رفته در این فرش مربوط به گونه گوزن های خال زرد هستند که دارای شاخ های پهن دارند که مخصوص به اقلیم ایران بوده که نمایی از طبیعت ایران را در قالی پیاده سازی کرده است. نکته قابل توجه در مورد این قالی این است که الیاف پشم این قالی بعد 2500 سال هنوزسالم است در حالی که پادشاهانی که در این گور هستند چیزی جز استخوان از آنها باقی نمانده. به علت وجود لایه ضخیمی از یخ روی گور ، این قالی را از پوسیدگی مصون نگه داشته است. در ادامه این مقاله سعی شده است اطلاعات کامل برای قدیمیترین فرش جهان قرار داده بشود که در ادامه می توانید مشاهده کنید.
تاریخچه فرش باستانی از جمله نقش های جذاب این فرش می توان به 28 اسب سواری اشاره کرد که تک تک چهره ، وسایلشان و کلاهایشان مربوط به ایرانی ها است. جزییات این اسب سواران با دقت کار شده است ، به طور مثال رسم است که در زمان جنگ دم اسب ها را می بافتند. لباس این سواران کاران با وسواس طراحی شده است. این فرش در یک بلوک یخ گذاشته شده بوده به همین دلیل در گذر زمان سالم مانده است. تراکم گره های این فرش حدودا 360,000 است که از بسیاری از فرش مدرن امروزی بالاتر است. این فرش را می توان در موزه ارمیتاژ شهر سنت پترزبورگ مشاهده کرد. جنس فرش پازیریک از پشم و با رنگ های زنده و جذاب است. شکل این فرش شبیه به مربع است و ابعادی در حدود 190 سانتی متر دارد. این باستان شناس بعد از فرش و طرح های آن دریافت که شباهت زیادی بین طرح های این فرش و نگارهای فرش تخت جمشید وجود دارد. اکثر پژوهشگران این فرش را متعلق به قوم پارت یا ماد می دانند. اما تاریخچه دقیق این فرش در هاله ای از ابهام است و نظریه های متفاوتی در مورد این قالی ذکر می شود که متاثر از جریان های سیاسی است. منابع و سایت هایی ایرانی پازیریک را صد در صد متعلق به ایران می دانند اما این ادعا با تحقیقات مطابقت ندارد. مشاهدات نشان میدهد که این فرش به طور حتم متعلق به پارت ها و مادها بوده و از نظر موقعیت متعلق به شمال ایران و در حاشیه دریای خزر بوده است. باستان شناسان بر این عقیدن که به احتمال قوی این فرش در محدوده ارمنستان یا بخش های شمالی ایران است. با ازمایش های نیم عمر کربن رادیواکتیو مشخص شد قدمت این اشیا باستانی و این فرش به سده های پنجم و چهارم قبل از میلاد بر میگردد. گفته شده که نوع گره های فرش و همچنین یک ردیف ستاره های چهارپر نقش شده در قسمت مرکزی این فرش که روی اشیای مشکوف در لرستان نیز دیده شده است. گروه توسعه و تحقیق فرش روز |
|
Copyright © 2017 Farsherooz | All rights reserved Design by AlphaGroup |
کارخانه فرش روز کاشان ، یک از کارخانه هایی است که سعی دارد با عرضه محصولات و تولیدات خود به صورت مستقیم در اختیار مشتریان عزیز ، قیمت واقعی را به این عزیزان ارائه دهد تا هم قیمت مناسب و هم کیفیت مناسب و عالی در اختیار داشته باشند . الیاف مورد استفاده در فرش های ماشینی کارخانه همگی از بهترین الیاف موجود در بازار هستند ، از جمله فرش ماشینی آکریلیک ، فرش ماشینی ترک ، فرش ماشینی پنبه و فرش ماشینی پلی استر.